Workshop Videobasics van de Videovakvrouw

Een screenshot uit één van de filmpjes gemaakt tijdens de Workshop

Vanochtend ben ik naar de workshop Videobasics geweest bij de Videovakvrouw Elisabeth Griffioen. Ik volg haar al een tijdje op Social media en op YouTube. Ze maakt heel gewone no-nonsense filmpjes waar je altijd iets van opsteekt.
Het is niet zo dat ik niets van video’s maken afweet, maar het kijken en praten naar het lensje van mijn telefoon vond ik enorm moeilijk. Ik hoopte dat ik daar tijdens deze workshop iets aan kon doen.

We begonnen met wat technische zaken zoals het gebruik van het raster in je telefoon, juiste hoogte, het gebruik van een selfie stick enz.
Daarna gingen we naar buiten op zoek naar een juiste plek met de juiste belichting, camera aan en alleen maar kijken naar het lensje. De resultaten werden vertoond via de beamer en besproken in de groep.
De volgende opdracht werd al wat lastiger, langzaam lopen en praten met behulp van zo’n microfoontje dat je aan je shirt vastmaakt.
De laatste opdracht was om te vertellen over een positieve werkgerelateerde gebeurtenis terwijl je rondliep.
Ik heb vandaag best veel geleerd en het viel uiteindelijk reuze mee om zo’n “talking head” te zijn. Ik ben super enthousiast geworden om wekelijkse filmpjes te gaan maken en op mijn YouTube kanaal te plaatsen. Ik heb al een hele lijst met onderwerpen gemaakt en ga nu wat scripts uitwerken.
Binnenkort mijn eerste filmpje!!

Klik hier om de site van de Videovakvrouw te bekijken.

Please follow and like us:

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.