Wat is de voortgang van de herinneringen?

Op vakantie geweest en daarna een drukke periode achter de rug met een aantal opdrachten. Maar er zit ook voortgang in de verschillende schilderijen uit de “Herinneringen aan een fijne jeugd” serie.

Herinneringen aan een fijne jeugd no. 21, Hoeveel moet er op een brief?

Het schilderij met de 13 postzegels met Koningin Juliana is klaar!
Toen ik hier aan begon dacht ik dat dit schilderij veel sneller klaar zou zijn als de meeste van mijn andere werken op dit formaat.
Dat had ik dus verkeerd gedacht, al die teksten, portretjes, perforaties en stempels hebben heel veel tijd gekost. Totaal heb ik 124,5 uur aan dit schilderij gewerkt.

Herinneringen aan een fijne jeugd #21, Hoeveel moet er op een brief?
2022
Olieverf op doek.
60 x 60 cm
Beschikbaar
Klik hier
voor meer informatie.

Herinneringen aan een fijne jeugd no. 22, Gebakjes

Nu de postzegels klaar zijn en het sigarenkistje nog in de voorbereidende fase is ben ik weer even verder gegaan aan het schilderij met de gebakjes.

Dit is een gezamelijke opdracht met mijn cursisten. Iedereen maakt hetzelfde schilderij. Ik ben natuurlijk weer de laatste die klaar is. Er zitten hele mooie schilderijen bij die jullie kunnen bewonderen tijdens de expositie bij Zaansgroen op 11 en 12 februari 2023.

Herinneringen aan een fijne jeugd no. 23, 3D Sigarenkistje

Ondertussen zijn mijn cursisten en ik ook druk bezig aan een 3D doos. Ook deze schilderijen zijn te zien op de expositie.
Ik heb gekozen voor een sigarenkistje. Lekker ingewikkeld met veel details.
Het paneel om op te schilderen is klaar net als de werktekeningen.
Ik had heel veel spulletjes bij elkaar verzameld die in het kistje konden. Ik heb een uiteindelijke keuze gemaakt en een flink aantal verschillende foto’s gemaakt.


Ik vind dit zo’n leuk project dat een serie korte video’s aan het maken ben voor op mijn YouTube kanaal. Het eerste deel staat al on-line.

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.