Wat heb ik de laatste maanden allemaal gedaan

De afgelopen maanden heb ik het erg druk gehad en ben er niet aan toe gekomen mijn blog te updaten. Daarom deze keer een lange post zodat je weer helemaal up-to-date bent.

Expositie bij Zaansgroen

Op 4 en 5 september heb ik geëxposeerd met mijn “Herinneringen aan een fijne jeugd” serie bij Zaansgroen in Zaandam. Omdat een aantal van mijn werken uit deze serie nog op de “Zonder haast” expositie bij Galerie Staphorsius hingen heb ik hard gewerkt om nog een aantal schilderijen af te krijgen.

Als eerste “Herinneringen aan een fijne jeugd no. 20, Nog één spelletje dan”. Het was een leuk schilderij om te maken maar ik heb wel besloten dat mijn volgende schilderij geen tekst zal bevatten. Het meeste werk ging in al die lettertjes en de bankbiljetten zitten.
Zelf ben ik tevreden met het eindresultaat, het lijkt alsof je de dobbelstenen, pionnetjes en huisjes zo van het schilderij kunt pakken.

Het tweede schilderij dat ik voor de expositie heb afgemaakt is “Herinneringen aan een fijne jeugd no. 12, Say cheese”.
Ik was al in de zomer van 2020 aan dit schilderij begonnen maar zag erg op tegen de “bobbeltjes” op de bekleding van de body. Maar toen ik er even voor ging zitten was het eigenlijk zo gebeurd!
Het schilderij was alleen nog niet droog  genoeg om te kunnen vernissen voordat de expositie begon dus het zag er een beetje mat uit.

 

De expositie bij Zaansgroen op 4 en 5 september was een succes, mede dankzij de hulp van mijn assistentes Nina en Francis!
Drukbezocht en gezellig. Veel complimenten over mijn werk gehad. Één schilderij en alle ansichtkaarten verkocht.

Drie schilderijen uit de “Herinneringen aan een fijne jeugd” serie verkocht!

In de afgelopen periode zijn er drie schilderijen uit deze serie verkocht. Één tijdens de expositie bij Zaansgroen, één enkele weken ervoor en één een paar weken erna.
Het gaat om de borrelnootjes, het blikje Nivea en het stuk Sunlight zeep.

Matchbox autootjes

Ik had mij voorgenomen om de rest van het jaar te werken aan schilderijen die al een poosje onaf in mijn atelier staan. Maar ik wilde ook heel graag het aluminium paneel dat ik een aantal maanden geleden heb gekocht uitproberen. Ik had ook wel erg veel zin om de Matchbox autootje, die ik uit Noowegen heb meegenomen deze zomer, te gaan schilderen…
Ik moet zeggen dat het schilderen op zo’n aluminium paneel erg prettig is.

Zaans industrieel erfgoed verkocht

Vorige week werd ik gebeld door Mark van Zaansgroen. Hij vroeg of de “Zaanse werken” nog niet verkocht waren omdat er iemand was die waarschijnlijk belangstelling had. De meeste van deze tekeningen zijn uit 2008/2009. Ik had gehoopt er een stuk of twee van de elf te kunnen verkopen maar de klant heeft er vijf gekocht!

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.