Wat gaat er allemaal in die doos?

Schilderij van Natalie Featherston

Ik volg op Instagram al een tijdje de Amerikaanse kunstenaar Natalie Featherston.
Zij maakt geweldige Trompe-l’oeil schilderijen van dozen met inhoud. Ze werkt op panelen die de dikte van de doos hebben waar de voorwerpen die ze schildert in zitten.

Trompe-l’oeil is een techniek in de beeldende kunst waarbij opzettelijk een optische illusie wordt gecreĆ«erd. Trompe-l’oeils zijn vooral bekend in de schilderkunst als schildertechniek die bedrieglijk realistisch aandoet. Het woord trompe-l’oeil is Frans en betekent letterlijk “bedrieg het oog”, ofwel gezichtsbedrog.
bron: Wikipedia

Enthousiaste cursisten

Ik heb enkele van haar schilderijen aan mijn cursisten laten zien, ze waren meteen super enthousiast en wilde dat ook…
We hebben nu afgesproken dat we gaan proberen om dit ook voor elkaar te krijgen en te laten zien op onze expositie in februari 2023 bij Zaansgroen.

Ook ik ga een doos schilderen

Uiteraard doe ik ook mee maar het schilderij moet natuurlijk wel in mijn serie “Herinneringen aan een fijne jeugd” passen…
Ik heb in ieder geval twee sigarenkistjes op de kop getikt via Marktplaats. Deze worden gevuld met jeugdherinneringen, ik ben al van alles bij elkaar aan het verzamelen. Als het goed is kan ik van iemand een aantal speldjes en sigarenbandjes lenen (wie verzamelde dat niet als kind).
Pas als ik klaar ben met verzamelen bepaal ik wat er in de doos gaat komen.

Ik heb panelen om op te schilderen van 5 cm dik gevonden, precies de goede dikte! Maar de formaten die te koop zijn komen niet in de buurt van het formaat van mijn sigarenkistje. Zelf maken dus want een goede trompe-l’oeil moet op ware grote. Ik ben niet zo goed in recht zagen maar als ik de tijd neem en erg mijn best doe moet het goed komen.

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20
One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.