Voortaan wekelijkse update…

22 t/m 28 januari 2020
Vanaf vandaag ga ik iedere woensdag een bericht op de blog plaatsen. Ik ga je vertellen over alles wat ik de afgelopen week heb gedaan, gezien en geleerd.

Tweede laag, een andere kleur groen

Afgelopen week ben ik vooral bezig geweest met werk dat niet in de “Postcards from Amsterdam” of “Nostalgisch Amsterdam” series past. Maar ik heb wel iets gedaan aan “Postcards from Amsterdam #46, Hogesluis“. Ik ben begonnen aan de tweede kleurlaag met een andere kleur groen!

Ik heb ook een aluminium paneel op de kop getikt. Ik ben al een hele tijd benieuwd hoe het schilderen op aluminium gaat. Natuurlijk moet het paneel eerst geprepareerd worden voordat ik er op kan schilderen. Ik heb al diverse filmpjes op youtube bekeken.

Postcards from Amsterdam #47, Vinke & co.
Het onderwerp heb ik ook al! Afgelopen zomer heb ik wat foto’s gemaakt van het Vinke & co. neon sign. De meeste mensen zullen niet weten waar ik het over heb. Dit Neon sign zie je het beste vanuit de trein maar ik heb foto’s gemaakt vanaf de grond. Op deze foto’s zijn ook heel veel spoorleidingen te zien en heel veel lucht…

Een klein stukje geschiedenis over Vinke & co.
De firma Vinke & Co was aan het einde van de negentiende eeuw en begin twintigste eeuw een van de belangrijkste trampvaartrederijen van Nederland. Zij voerde de directie over de rederijen NV Stoomvaart-Maatschappij “Oostzee”, de NV Stoomboot-Maatschappij “Hillegersberg”, de NV “Houtvaart” en na de Tweede Wereldoorlog de NV “Nederlandse Maatschappij voor de Walvisvaart”. In 1985 beëindigde Vinke & Co alle eigen scheepvaartactiviteiten.

De “Co” in de firmanaam heeft waarschijnlijk nooit bestaan. Deze toevoeging werd in de 19de eeuw wel meer toegepast op firmanamen.

In 1955 betrok Vinke & Co een nieuw kantoor aan de De Ruyterkade 107. Hoewel dit pand in 1996 werd verkocht, staat er nog steeds in grote letters ‘Vinke & Co’ op het dak.

Bron: Wikipedia

Please follow and like us:

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.