Twee mega VlaflippenDe bestelde glazen heb ik opgehaald. Ze zijn niet helemaal recht, hand gemaakt misschien?
De foto’s van de vlaflippen zijn gemaakt. Daarna moest ik ze ook zelf op eten/drinken. Zonde om weg te gooien, toch?
De bestelde doeken zijn binnen (120 x 50 cm) en voorzien van een extra aantal lagen Gesso.
Ik ga mijn uiterste best doen om deze twee schilderijen af te krijgen voor de expositie “Zonder haast” bij Galerie Staphorsius in Westzaan. De opening is op 20 mei, dat wordt dus even hard doorwerken.

Het schilderij met de beschuit en de boterham belegd met hagelslag en vruchten hagel heb ik maar weer even opzij gezet. Ik krijg dat schilderij nooit voor 20 mei af, er zitten ontelbare hageltjes op die ieder zo’n 10 minuten in beslag nemen.

De werktekeningen heb ik ook gemaakt. Ik  doe  dat altijd eerst op transparant papier omdat ik het niet fijn vindt om al die foute lijnen op mijn doek te hebben staan. Daarna bedek ik de achterkant met zacht potlood en breng ik de tekeningen over op de doeken.

De laatste stap in de voorbereiding is een laagje verdunde gesso met een beetje gekleurde acryl verf om de potlood lijnen af te sluiten zodat ze geen vlekken geven tijdens het schilderen.

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.