Summer in the city

Geweldig nummer van The Lovin’ Spoonful. Ik vond de tekst altijd heel toepasselijk toen ik nog in Amsterdam woonde.

Als ik naar dit schilderijtje kijk, dat ik in 2014 maakte moet ik ook altijd aan zomer in de stad denken. Dit is een klein formaat schilderij van 15 x 15 cm. ik heb het toen naar Galerie Stam gebracht en het was bijna onmiddellijk verkocht.

Ik heb nog een aantal foto’s van dezelfde markiezen maar vanuit een ander standpunt gefotografeerd. Daarom ga ik binnenkort nog een zomers werk maken maar dit keer in een totaal andere techniek.

De techniek die ik ga gebruiken kwam ik tegen op Instagram. Een kunstenaar genaamd Frederick Brosen maakt eerst heel gedetailleerde tekeningen met potlood en gaat er daarna met dunne, transparante lagen aquarelverf overheen.Ik weet niet of het gaat lukken omdat ik niet zo ervaren ben met aquarel verf. Maar ik ga het in ieder geval proberen.

Een werk van Frederick Brosen
Please follow and like us:
error0
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.