Pim-pam-pet met een bromtol

De kleine schilderijtjes van de verschillende snoepjes zijn ondertussen klaar

Het is een poosje geleden sinds mijn laatste bericht… Druk met andere dingen, opdrachten, feestdagen, coronastress etc.

Vorig jaar zou ik meedoen aan de groepstentoonstelling “Zonder haast” bij Staphorsius in Westzaan. De expositie ging helaas niet door. Ik heb opnieuw een uitnodiging gekregen en hopelijk gaat het dit jaar wel lukken. Ik houd jullie op de hoogte.

De expositie bij Staphorsius is wel gelijktijdig met mijn expositie bij Zaansgroen, de ene duurt 3 maanden en de ander maar een weekend. Niet onoverkomelijk, ik moet alleen wat extra schilderijen maken, hopelijk gaat dat allemaal lukken.

Nieuwe schilderijen voor de exposities

Ik ben met een aantal schilderijen bezig, sommige bijna klaar, sommige net begonnen en voor sommige alleen foto’s gemaakt. Als alles meezit heb ik totaal 21 schilderijen in de “Herinneringen aan een fijne jeugd” serie voor de exposities.

  1. Calvé pindakaas. Wie is er niet groot mee geworden
  2. En dan is er koffie… Douwe Egberts koffie, lekkere koffie
  3. Verkade, sinds 1886
  4. Neem een lekker snoepje…
  5. Ook zo’n dorst?
  6. Moesselientjes
  7. Sunlight
  8. Duyvis, als er een fuif is
  9. Nivea, creme de la creme
  10. Zwaluw lucifers
  11. Lolly & zuurstokken
  12. Yashica camera
  13. Viewmaster
  14. Roomboter wafeltjes
  15. Perendrups
  16. Framboosjes
  17. Tumtummetjes
  18. Snoeppot
  19. Beschuitje met hagelslag, boterham met vruchtenhagel
  20. Pim Pam Pet
  21. Bromtol
Pim Pam Pet en een bromtol (dit zijn niet de foto’s die ik ga gebruiken voor de schilderijen)

De viewmaster is morgen of overmorgen af en de Yashica camera is nog wat meer werk maar ik hoop halverwege februari. Voor de snoeppot en de beschuit/boterham heb ik de werktekeningen klaar en deze zet ik deze week nog op het doek. Van het Pim Pam Pet spel en de bromtol heb ik alleen foto’s gemaakt maar ga ik ook zo snel mogelijk mee aan de slag.

 

Enkele opdrachten

De afgelopen tijd heb ik een aantal portret opdrachten met houtskool, inkt en wit krijt op gekleurd papier gemaakt. Hieronder zie je er een paar.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.