Dertien keer Koningin Juliana

Herinneringen aan een fijne jeugd no. 23

Ik liep al  langer rond met het idee voor dit schilderij maar het was iets voor de nabije toekomst. Totdat ik met een van mijn cursisten over deze serie postzegels sprak. Zij verzameld van alles en was er zeker van dat ze wel wat zegels thuis had liggen. De week erna had ze ze al bij zich! De tweede reden dat ik er nu al aan begin is mijn “Over mij” video voor mijn site, hierin laat ik mijn werkwijze zien van foto sessie tot eerste laag verf.

Deze serie postzegels herinner ik mij nog goed uit mijn jeugd, volgens mij kwamen toendertijd de 12 cent en de 20 cent het meest voor. Deze serie is uitgegeven van 1953 tot 1967, hoewel ik op de zegels ook nog een afstempeling van 1972 tegenkwam.
En ook ik heb vroeger postzegels verzameld…

Ik heb al een stukje gefilmd van de fotosessie en terwijl ik bezig ben met de tekening die ik later op het doek ga overbrengen.

Het schilderij wordt 60 x 60 cm groot en ook deze keer weer geschilderd met het beperkte palet van 5 kleuren plus wit.
Het wordt wel een uitdaging pm 13 identieke portretten van Koningin Juliana te schilderen. Gelukkig valt het qua details wel mee.

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.