De tegenovergestelde doos van Pandora

Zoals ik in een eerder bericht schreef ben ik begonnen aan “Herinneringen aan een fijne jeugd no. 23”, 3D Sigarenkistje. Ik heb een poosje nagedacht over een titel en kwam toen op “De tegenovergestelde doos van Pandora”. Uit de doos van Pandora kwam alleen maar ellende en in mijn sigarenkistje zitten allen maar fijne dingen/herinneringen.

Alle goden geven Pandora een cadeau, krijgslust, argwaan, schoonheid en nieuwsgierigheid .
Als huwelijkscadeau kreeg ze een doos die ze niet mocht openen maar het eerste wat Pandora deed was de doos openmaken. Uit de doos kwamen rampen, ziekten, misère en ongelukken. Toen Pandora dit ontdekte deed ze snel de doos weer dicht maar het was te laat,. Het onbezorgde leven van de mensheid was voorbij.

Het begint al op te schieten

Dit is een ontzettend leuk schilderij om te maken. Meteen nadat ik paar onderdelen een eerste kleurlaagje had gegeven zat er al diepte in.

Juist omdat het kistje zo klein is is het wel een uitdaging om al die kleine details te schilderen. De muntjes, postzegels, de pasfoto’s en het verkreukelde papier.

Ik kan nu bijna niet wachten totdat de eerste laag van de bovenkant klaar is en ik aan de zijkanten kan beginnen, ook daar zitten enorm veel details in. In mijn vorige blogbericht kun je een afbeelding van de werktekeningen zien.

Hieronder nog twee voortgang foto’s.

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20
2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.