De camera, de beroemdheid en mijn moeder

Verzameling oude camera's Rob de Vries
Mijn verzameling oude camera’s in de jaren 80.

Herinneringen aan een fijne jeugd

Ik had een bod uitgebracht op een Yashica 635 “in beperkt werkende staat” op Catawiki. Aangezien ik natuurlijk niet veel geld hieraan uit wil geven was ik al na een dag overboden… Toen herinnerde ik mij dat ik ergens nog een doos met een gedeelte van de verzameling oude camera’s, die ik vroeger had, moest hebben.
Ik had ook wel een idee waar de doos ergens moest zijn. Op zolder in mijn klus- en gereedschapshok staat een betonnen muurtje met een vierkant gat. Daarachter is het schuinste gedeelte van het dak, daarom noemen we het ook “het schuin”. Deze ruimte staat helemaal vol met dozen, kratten, zakken en koffers. De Kerst- en Paasspullen staan natuurlijk vooraan omdat deze toch één keer per jaar gebruikt worden. Ik heb geen idee wat er verder nog meer ligt, het meeste staat er al 15+ jaar!

Afgelopen weekend was het toch slecht weer dus toen ben ik begonnen met het leeghalen van het schuin en het zoeken naar een plak waar ik al die oude zooi tijdelijk kon neerzetten. Helemaal aan het einde in de verste hoek vond ik de doos waar ik naar op zoek was, en ja de Yashica zat er in!!

de camera en het schuin
De gevonden camera en de ingang naar “het schuin”

De camera zat nog in z’n bruin leren hoesje met het kleine tasje voor de filters. Het heeft me wel een dag gekost maar nu kan ik de camera gaan fotograferen als voorbeeld voor mijn schilderij.

 

Monthly Celebrity juli 2020

Deze maand heb ik een portret van Whitney Houston gemaakt. Ik ben geen enorme fan maar draai toch heel regelmatig de dubbel CD met grootste hits.
Van de CD met de up-tempo nummers ga ik sneller schilderen 🙂
Whitney was een leeftijdsgenootje, ook geboren in 1963. Ik heb haar carrière bewust meegemaakt en ze heeft een flink aantal hele goede nummers gemaakt.
Net als veel andere beroemdheden is ze veel te vroeg overleden.

Tekening Whitney Houston door Rob de Vries

Monthly Celebrity juli 2020, I’m every woman
2020
Houtskool, Inkt en wit krijt op gekleurd papier.
21 x 15 cm
Beschikbaar

 

Uit het familie album

De laatste keer dat ik over dit schilderij schreef was ik na 5 jaar weer verder gegaan. Het gaat voorspoedig, de tweede kleurlaag schiet al lekker op en mijn moeder begint er al iets minder lelijk uit te zien. Dit schilderij is nummer 1 uit de serie, nummer 2 heb ik al jaren geleden gemaakt en verkocht. Ik heb voor nog drie schilderijen foto’s en props klaarliggen.

UIt het familie album no. 1, schilderij van Rob de Vries
Uit het familie album no. 1, in progress
Please follow and like us:
error0
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20
2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.