3 nieuwe 15 x 15 postcards in de maak

Er komen weer een aantal nieuwe kleine Postcards from Amsterdam aan. De grote schilderijen zijn even stil gelegd omdat Galerie Stam het liefst kleine werkjes heeft.
Hieronder wat achtergrondinformatie over de nieuwe werkjes.

Postcards from Amsterdam #33, voormalig Cineac Damrak
Damrak 63-64, datering: 1938
Tot 1983 was dit een Cineac-bioscoop, daarna werd het een amusementshal. Op deze plek stond al eerder een bioscoop.

In een Cineac-bioscoop werden in een doorlopende voorstelling actualiteiten afgewisseld met documentaires en korte films. In de zaal waren 450 plaatsen en op het balkon nog eens 300.

Het binnendeel van de nu wat gesloten ogende voorgevel, waar het gele embleem hangt, was oorspronkelijk geheel van glas.

De bioscoop was verbonden aan het Algemeen Handelsblad. De hal diende als ‘tijdingzaal’, waar men kranten kon lezen.

Postcards from Amsterdam #34, Brug Oosterpark 
In het Oosterpark ligt brug 159, een houten brug uit 1929 gemaakt door Piet Kramer. 
Opmerkelijk is dat Kramer deze brug in het Oosterpark ook een echt oosters karakter heeft gegeven. We zien Japans aandoende zuiltjes, die de einden van de leuningen markeren. Deze zuiltjes zijn voorzien van windrozen; een element dat vaak terugkeert aan de ‘Amsterdamse School’-bruggen. Ook de houten maskers met de verschillende gelaatsuitdrukkingen in de brugleuning geven de brug een oosters tintje.

Postcards from Amsterdam #35, Pier 10
In het begin van deze eeuw was Amsterdam, als gevolg van de aanleg van het Noordzeekanaal en het nog jonge Oostelijk havengebied, wederom een drukke havenstad. De grote rederijen concentreerden zich rond de Oostelijke Handelskade. Aan de De Ruyterkade, direct achter het Centraal Station, vestigden zich de kleinere reders die zich vooral toelegden op het vervoer van passagiers naar plaatsen in de omgeving van Amsterdam.
Er werd een reeks van 18 steigers aangelegd waar de schepen van deze maatschappijen konden af- en aanmeren. Hierop verrezen verschillende kleine kantoren in de meest uiteenlopende architectuurstijlen. Het walkantoor op steiger nummer 10 werd in 1932 in opdracht van de directie van de West-Frieslandlijn gebouwd door de veelzijdige architect J. de Meijer.
Het kantoorgebouwtje met afmetingen van 6,65 bij 15,70 meter moest werkruimte bieden aan acht tot maximaal twaalf personeelsleden. Naast een keukentje, Wc’s, berghok en een stookhok voor de centrale verwarming was er ruimte voor directie, douaneloods annex archief, expeditie, kantoor en boekhouding. De halfrond uitgebouwde glaspui aan de zijde van het water lag besloten in de wens van de directie om het gehele IJ van oost naar west onbelemmerd te kunnen overzien. Anders dan het uiterlijk doet vermoeden is het kantoor niet opgetrokken in beton, maar in baksteen, bepleisterd en geschuurd in portlandcement en daarna wit geschilderd. De ijzeren ramen waren uitgevoerd in smaragdgroen. Bovenin de schoorsteen was oorspronkelijk een scheepslantaarn aangebracht. Ook is nog ernstig overwogen om een periscoop aan te brengen om vanuit de directiekamer de steiger aan de landzijde te kunnen overzien, maar dit plan is door de hoge kosten achterwege gebleven.
Het bescheiden gebouw is een goed voorbeeld van de architectuur van het Nieuwe Bouwen, ook wel aangeduid als Nieuwe Zakelijkheid, in Amsterdam. De steiger – kort voor de bouw van het kantoor aangelegd – bestaat uit een op betonnen palen staande dito bak, van buiten afgewerkt met basaltkeien, van binnen gevuld met zand, waarover de bestrating. Op de bodem van die bak werden de muren gefundeerd. In het voormalige walkantoor is sinds enkele jaren een restaurant gevestigd. Het gebouwtje behoort tot de rijksmonumenten.

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.