Zo veel ideeën…

Ik heb dit blog hoofdzakelijk voor mijzelf, zodat ik mijn ideeën vastleg en ze niet kan vergeten. Om later terug te kunnen lezen en zien wat ik wanneer ik iets heb gedaan. Het is natuurlijk leuk als andere mensen er ook belangstelling voor hebben. 🙂

Herinneringen aan een fijne jeugd

HagelslagHagelslag & Vruchtenhagel
We zijn dit jaar in eigen land op vakantie geweest. En tijdens zo’n vakantie krijg ik altijd weer nieuwe ideeën. Normaal ontbijt ik alleen  met koffie maar bij een verblijf inclusief ontbijt neem ik toch iets meer, zoals hagelslag en vruchtenhagel. Vroeger at ik dat bijna dagelijks. Het lijkt mij leuk om in de “herinneringen aan een fijne jeugd serie” een groot schilderij te maken van een stukje van een beschuit met hagelslag en een boterham met vruchtenhagel.
Ieder hageltje wordt dan een paar centimeter groot.

schets hagelslag
Ouderwetse snoepjes
ouderwetse snoepjesIk moest ook denken aan de snoepjes van vroeger zoals boterbabbelaars, perendrups, framboosjes en tum tum. Vol met suiker en slecht voor de (melk)tandjes. De bezoekjes aan de tandarts zouden tot de “herinneringen aan een slechte jeugd” behoren. Maar ja, een lekker zoet kleurrijk schilderij, ik ben er nog niet over uit hoe ik het ga doen. Een grote pot vol of een berg neergegooide snoepjes of een aantal kleine schilderijtjes van 15 x 15 centimeter met ieder één snoepje…

 

 

Viewmaster
viewmaster grijsToen ik klein was had ik, net als veel kinderen die opgegroeid zijn in de jaren 60, een Viewmaster. Ik kon daar uren in zitten kijken. Vooral het schijfje met Europeese bezienswaardigheden zoals de Eifeltoren vond ik reuze interessant. De Viewmaster die ik had was grijzig van kleur. Ik vind dit een beetje saai voor een schilderij dus ik ga voor een rode. Je ziet ze heel vaak op marktplaats.

Yashica 635
Ik heb een aantal berichten terug geschreven dat ik eerst alle schilderijen die ik al onder handen had ging afmaken. Ik ben toch maar vast begonnen aan het schilderij van de Yashica camera. Alleen de achtergrond. Deze heeft nu drie lagen verf en het onderste, bruine, stukje moet nog een laagje.
achtergrond schilderij Yashica 635 door Rob de Vries

One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.