Wat hebben deze voorwerpen met elkaar te maken?

29 januari t/m 4 februari 2020
Deze week ben ik begonnen met mijn “Monthly celebrity” voor de maand februari. Deze lag al een hele tijd op de plank, de opzet heb ik gemaakt in 2018 nadat de tekening van Muhammad Ali klaar was.

Tekening van Grace Kelly door Rob de Vries
Werk in uitvoering

Deze maand wordt het een portret van Grace Kelly. Voor de jongere lezers hieronder een korte biografie.

Grace Patricia Kelly (Philadelphia (Pennsylvania), Verenigde Staten, 12 november 1929 – La Colle, Monaco, 14 september 1982) was een Amerikaanse actrice die later de gemalin werd van prins Reinier III van Monaco. In het Nederlandse en Duitse taalgebied is zij ook bekend als prinses Gracia, maar officieel is haar voornaam altijd Grace gebleven.

Hoewel haar familie erop tegen was dat Kelly actrice werd, besloot ze toch door te zetten en speelde ze op 22-jarige leeftijd in haar eerste film. De volgende jaren speelde Kelly in verschillende films, waaronder drie van Alfred Hitchcock en in de western High Noon van Fred Zinnemann. In 1955 kreeg ze een Oscar voor beste actrice in de film The Country Girl. Tijdens de opnames van deze film had ze een korte affaire met mede-acteur Bing Crosby, maar deze affaire werd geheimgehouden om de reputaties van beide acteurs te beschermen.

In 1956 speelde ze in haar laatste film, de muzikale komedie High Society. Door haar huwelijk met prins Reinier moest ze het acteren opgeven, dit was een moeilijke keuze voor haar.

Bron: wikipedia

Source materiaal voor nieuw schilderij door Rob de Vries
De onderdelen voor een nieuw schilderij

Idee voor een nieuw schilderij
Nu ga ik iets meer vertellen over een schilderij waar ik binnenkort aan ga beginnen. De titel van dit bericht slaat op dit werk.

Ik ben druk bezig met het bij elkaar zoeken van de objecten voor dit nieuwe werk, het gaat 70 x 70 cm worden met heel veel details. Een titel heb ik ook al; “Gone but not forgotten”.

De strippenkaarten heb ik op de kop kunnen tikken via marktplaats. Het linnen rijbewijs was ook geen probleem, ik heb nog een aantal oude rijbewijzen van mijn vader hier liggen.
De oude guldenbiljetten was wat lastiger, ik had geen zin om ze voor veel geld te kopen. Gelukkig vond ik op internet afbeeldingen op hoge resolutie, deze heb ik uigeprint in zwart-wit en de voor en achterkant op elkaar geplakt. Wanneer ik mijn referentie foto’s ga maken gebruik ik deze printjes en voor de kleuren in mijn schilderij kijk ik naar de hoge resolutie beelden op de computer.

One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.