Terug van vakantie, weer hard aan het werk.

Sun-Maid rozijntjes

Net terug van een vakantie in Noorwegen. Zonder problemen alle grenzen per auto gepasseerd en mooier weer dan in Nederland gehad.

Tijdens deze vakantie heb ik objecten gevonden voor twee nieuwe schilderijen in de “Herinneringen aan een fijne jeugd” serie.
Het eerste is een zakje met kleine doosjes Sun-Maid rozijntjes die ik altijd van mijn moeder kreeg als gezonder alternatief voor de moesselientjes, perendrups en roomboterwafeltjes. In Nederland al een poosje niet meer te koop. Wel een ander merk met smileys op de verpakking, dat was natuurlijk niet wat ik mij herinner…

Dinky Toys

Tijdens het doorzoeken van een doos met oud speelgoed vond ik een aantal autootjes van Dinky Toys. Vroeger had ik hele verzameling. Ik weet nog goed het rek met al die gele doosjes in de speelgoedwinkel. Welke zal ik deze keer kiezen, dat was altijd de grote vraag.

De autootjes die ik gekregen heb zijn in ieder geval modellen die al bestonden toen ik jong was.

Maar nu eerst nog een aantal schilderijen afmaken voor mijn komende expositie op 4 en 5 september bij ZaansGroen in Zaandam, daarover later meer.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.