Eerst het oude afmaken…

Ik word altijd heel enthousiast als ik nieuwe ideeën in mijn hoof heb voor schilderijen. Ik wil er dan het liefst meteen aan beginnen. Zo blijven er altijd een aantal werken staan, één van de schilderijen staat al ruim 5 jaar in mijn atelier!
Voor nieuwe werken in de “Herinneringen aan een fijne jeugd” serie moet ik de voorwerpen die ik wil gaan schilderen nog zien te vinden. In de tijd dat ik daarmee bezig ben wil ik een aantal schilderijen afmaken.
Hieronder een korte omschrijving en afbeeldingen van de voortgang tot nu toe.

Schilderij "Uit het Familiealbum #1, Mien 1959" door Rob de Vries
Links een foto uit 2015 en rechts een foto van vandaag

Uit het familie album #1, Mien 1959
Het is ruim 5 jaar geleden dat ik aan dit schilderij begon. Op de originele foto was het vrij bewolkt dus besloot ik om er een mooie wolkenlucht in te zetten. Ik had nog nooit wolken geschilderd en was dus ook helemaal niet tevreden met het resultaat. Afgelopen week ben ik weer bezig geweest met dit schilderij en met 5 jaar meer ervaring beginnen de wolken ook op wolken te lijken. Ik ben er nog niet maar ik heb er vertrouwen in dat het goed gaat komen.

Postcards from Amsterdam #45
Dit werk hoort eigenlijk op mijn “Postcards from Amsterdam” blog thuis maar in het kader van oud werk dat afgemaakt moet worden is het hier ook te zien. Ook aan dit schilderij was ik heel enthousiast begonnen nadat ik foto’s van de Westelijke en Oostelijke onderdoorgang, aan beide zijden van het Centraal station, had gemaakt. Maar er zitten wel ongelofelijk veel klinknagels in… Ik heb er al heel wat uurtjes inzitten, ik ga het afmaken!

Nostalgisch Amsterdam #4 en #5
Ook deze kleine schilderijtjes horen op mijn “Postcards from Amsterdam” blog. Dit zijn werkjes waar ik tussendoor aan werk omdat ze in sepia worden geschilderd hoeft er geen verf gemengd te worden. Er zijn er nog drie in deze serie binnen een serie maar daar ben ik nog niet aan begonnen, alleen de foto’s zijn uitgezocht.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.