Wat staal…

Afgelopen zomer ben ik uiteraard ook weer met mijn camera  op pad geweest in Amsterdam.
Een van de objecten die ik deze keer wilde fotograferen waren staalconstructies.
Ik heb er twee gefotografeerd die ik ga gebruiken voor schilderijen.

1. Oostelijke onderdoorgang
De Oostelijke Onderdoorgang is een spoorbrug aan de oostzijde van het Centraal Station in het centrum van Amsterdam. De brug voert over de Oostertoegang, het water dat de verbinding vormt tussen het Open Havenfront en het IJ. Er zijn wegen aan beide zijden van het water die uitkomen op De Ruijterkade. Aan de westelijke kant ligt het Stationsplein en aan de oostelijke kant het Oosterdokseiland. De brug bestaat uit vier tweesporige bruggen en een betonnen tweesporige brug naast elkaar. Deze combinatie van bruggen is bijzonder breed en over de bruggen lopen tien sporen van de Nederlandse Spoorwegen. Het eerste deel van de overbrugging werd in gebruik genomen in 1889 met de opening van het Centraal Station.

Oorspronkelijk pronkten 22 stenen leeuwen op de spoorwegviaducten rond het Centraal Station. Ze werden in 1875 met de hand gehakt en stonden symbool voor de strijd tussen het rijk en de stad over de plaats van het station. Amsterdam wilde niet dat het station in het hart van de haven kwam omdat de scheepvaart onbelemmerde toegang moest houden tot de stad maar het station kwam toch op die plaats. Daarom zijn drie poorten gemaakt en daarop kwamen de leeuwen.

Door latere uitbreiding was er geen plaats meer voor en werden ze verwijderd en verkocht. Er wordt nu gepleit om twee exemplaren bij de Oostertoegang terug te plaatsen op de plek waar ze oorspronkelijk stonden. Er zijn er zestien door het hele land teruggevonden waarvan er nog vier in het Beatrixpark staan.
Bron: wikipedia

2. Westelijke onderdoorgang

De Westelijke Onderdoorgang is een spoorbrug aan de westzijde van het Centraal Station in het centrum van Amsterdam. De brug voert over het Singel en heeft wegen aan beide kanten (Westertoegang) die uitkomen op De Ruijterkade. De weg aan de westelijke kant heet Droogbak.

De overbrugging bestaat uit meerdere bruggen, is bijzonder breed en er over lopen vijftien sporen van de Nederlandse Spoorwegen. De naam van de brug verwijst naar de ligging van de brug ten opzichte van het station.

De oorspronkelijke bruggen werden in gebruik genomen in 1889 met de opening van het Centraal Station. Deze lagen echter oostelijker dan de huidige, ongeveer waar zich nu het Ibishotel bevindt.

Wegens verzakkingen moesten deze bruggen worden vervangen. Daarom werden tussen 1906 en 1909 iets westelijker, in het verlengde van het Singel, nieuwe bruggen gebouwd. Het eerste deel van de bruggen werd in gebruik genomen in 1909, het tweede deel in 1922 met de verdubbeling van de spoorlijn richting Singelgracht.

Ook hier stonden de stenen leeuwen.
Bron: wikipedia

3 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.